What's up with the triangelmacka?
Jag sitter och äter den macka jag köpt på vägen till jobbet när det slår mig att man sällan ser den klassiska triangelmackan i Sverige. Vi snackar alltså dubbla formbröd skurna på DIAGONALEN. Här nere vinner triangelmackan alltid. Och jag måste ju säga att det är en ganska trevlig delningsmetod. Dock kvarstår ju frågan; varför har den inte slagit i Sverige? Det undrar jag nu, yo.
23 Comments:
De säljer den lite överallt faktiskt, men limpan äger allt!
varför vill man ens ha en halv macka? traingelmackorna finns att köpa i livsmedelsbutiker och på pressbyrån (säkert 7-eleven också) numera.
Jag vill ha hela mackor
Men du... hur längesen var det du var i Sverige egentligen? :) Numera finns triangelmackorna på de flesta snabbköp. För att inte tala om på skolans restaurang, där de tar upp en betydande del av mackhyllan. Dock är det dålig variation på innehållet, veg som jag är får jag nästan alltid stå över triangelmackan. Fast det kanske bara är i Sundsvall de slagit.
Du har varit för länge hemifrån, hjärtat. Triangelmackan finns här med. Inte lika smaskiga som i utlandet, men iaf.
:)
Jahupp, där ser man.
Drottningen: Man får hela mackan här, dock delad på diagonalen.
sitter du och köper en macka du redan köpt? ;P och det finns triangelmackor, men då svenskar bryr sig allt mer om GI och dylikt så väljer de oftast ett grövre bröd än det ljusa som triangelmackan har. Du har bästa bloggen förresten! Har läst varenda inlägg då jag hittade denna blogg i ett tidigt skede, men jag har faktiskt aldrig kommenterat förrän nu. Och jag kan säga att du definitivt inte har tappat den underbara förmåga du haft sedan början att fascinera mig om så bara med ett kort inlägg om triangelsmörgåsar. Ditt sätt att skriva tycker jag är unikt för svenskar. Du är BÄST helt enkelt, i alla fall enligt mig!
Sköt om dig och lycka till med ditt liv i värmen!
Det är jättesvårt att inte vara dryg och fråga varför du sitter och köper den macka du köpt på vägen till jobbet.
Existensen av triangelmackor, liksom exakt allt annat här på vår jord, baseras på våra traditioner, värderingar, religioner och/eller vår ekonomiska situation i sammhället.
(Såja, det där lät precis lagom pretto)
But how great is that when you think about it...
Köper, äter, whatever :)
Jag är t.o.m en av skaparna av triangelmackan! Även kallas Sandwich på mitt jobb. Ja, jag uppfann den inte, men jag gör den - som sen skickas ut till butiker runt omkring! Det du! :D
Enligt min Amerikanska fru's observationer äter alla Svenskar bara "open-faced sandwiches". Eller möjligen större mackor typ baguette eller ciabatta. Att dela dessa triangulärt torde vara tämligen meningslöst, lite som att dela en bagel på diagonalen (hm, vänta nu...)
Enligt rykten är den triangelformade mackan standard i Norge, såväl i barnens lunchlåda som på fiken. Då kan man än mer undra varför den inte är mer utbredd i Sverige. Bara för att Pressbyrån säljer den så innebär ju inte det att den är vanlig när man ska ta en macka på café?
Fast å andra sidan ska man inte tro på rykten.
Den har inte varit lika frekvent i Sverige eftersom vi inte haft den sortens bröd här. De enda varianterna på temat formbröd har ju varit vit och torr formfranska. Vem sjutton vill ha en macka av sådant bröd? I England (triangelmackas paradis) finns ju en uppsjö av formmackor att välja mellan, och triangelmackan brukar vara mycket lyckad.
Jag har fortfarande inte lyckats hitta en bra triangelmacka i Sverige.
Som sagt mackan finns i Sverige, men den e på långa vägar inte så god som utomlands, lr England där jag brukar äta den. De har mkt godare fyllning där. Här smakar alla mackor som köps på Pressbyrån/7Eleven likadant. Taskig ostmacka lixom.
Myten säger att triangelmackan ser ut som den gör för att Earl of Sandwich ville kunna hålla maten med en hand utan att bli kladdig medan han spelade bridge så hans butler/kokerska/eller vem det nu var kom på idén. Att den är skuren diagonalt är tydligen för att det är rent estetiskt snyggare med triangelmackor upplagda på ett fat än rektangulära.
Jag är full av onödig information men så är jag också oslagbar i TP....
Rolig diskussion... Måste säga att jag faktiskt saknar en bra trekantsmacka i Sverige, nu när jag tänker på det. De man ätit utomlands består alltid av tjockt vitt - eller brunt!- formbröd med lite stuns och motstånd i, mitt i all sina vithet. Svedalas trekantsmackor med tunt sladdrigt bröd som sugit upp all majo är inte en bra trekantsmacka.
Det fanns en kedja när jag bodde i storstad somewhere overseas som tonåring som var just trekantsmackornas paradis, med tjockt härligt bröd där man valde sitt pålägg och så gjordes den på plats. Heaven för en mackälskare.
yo,
embryo
det säjjer ja nu, yo.
Pressbyrån har faktiskt en riktigt god en med tandoorikyckling.
Man kan göra triangelmacka på de flesta mackor av diverse olika bröd, det behöver inte vara fyrkantigt vitt toast-bröd inte!
Här i UK finns de överallt! Och onyttiga är de med. Saknar utbudet som finns hemma, att tex kunna gå in på Pressbyrån och köpa en macka i polarbröd! Mums!
say what? finns det 7-eleven-/pressbyrånmackor som inte ser ut som du just beskrev? när var du i sverige senast? :)
I Holland och Belgien kan du köpa dem på varenda bensinstation. Triangelmackorna.
När var du på 711 i Sverige senast? Där växer triangelmackorna som på träd.
Skicka en kommentar
<< Home