Silverfisk för fyra
Ah, för att sno ett uttryck från en annan mongo bloggare, jag är magnifikt bakfull idag. Magnifikt. Bakfull. Hade vänner över på middag igår och det blev som det brukar - lite blött.
Nu kommer en liten utläggning om vad jag lagade, [ironi] så ni som endast läser min blogg för mina kvaliteer som den tyste nordiske mannen som snickrar och tittar på tipsextra får lämpligtvis sluta läsa nu så att er bild inte förvanskas av den metrosexuelle matbögen. [/ironi]
Seså.
Alltså, man tager nån sorts vit fisk, jag tog "cod" (torsk? kolja? fan vet). Satsa på 4 filéer på ca 200 gram styck.
Sätt på ugnen på 180 grader.
Lägg upp firrarna på en tallrik och torka dem torra med hushållspapper. (Toapapper går också bra, men bajspapper har man på toaletten. Don't let it roam around the apartment, good people. Lock it up in the room a la poop.)
Jallafall.
Fiskarna är torra.
Tag fram morteln. Lägg i 2 matskedar korianderfrön, 2 matskedar kumminfrön, 1 1/2 matsked havssalt och ganska rikligt med svartpeppar.
Mortla.
Tillsätt två vitlöksklyftor, 3 matskedar olivolja och två nävar bladpersilja.
Mortla samman till nån sorts klägg.
Kleta klägget ovanpå firren så att det täcker helt (ovanpå alltså).
Värm ett par matskedar olivolja i en redigt varm stekpanna.
Lägg i fesken med kletsidan ner och stek i en minut, no more, no less.
Vänd och stek andra sidan (skinnsidan) en minut.
Kör in pannjäveln i ugnen (eller lägg fiskarna i en förvärmd ugnsfast form) och låt den stå där i fem minutter.
Servera med potatismos som du blandat med persilja och lite citron. Alterntivt kör du med pressad potatis.
Servera dessutom sparris som du toppat med hyvlad parmesan och lite skirat smör blandat med citron.
Till detta drack vi en (en? haaaaa ha ha ha) Sauvignon Blanc från Marlborough på Nya Zealand.
Sen däckade jag på soffan.
Nu kommer en liten utläggning om vad jag lagade, [ironi] så ni som endast läser min blogg för mina kvaliteer som den tyste nordiske mannen som snickrar och tittar på tipsextra får lämpligtvis sluta läsa nu så att er bild inte förvanskas av den metrosexuelle matbögen. [/ironi]
Seså.
Alltså, man tager nån sorts vit fisk, jag tog "cod" (torsk? kolja? fan vet). Satsa på 4 filéer på ca 200 gram styck.
Sätt på ugnen på 180 grader.
Lägg upp firrarna på en tallrik och torka dem torra med hushållspapper. (Toapapper går också bra, men bajspapper har man på toaletten. Don't let it roam around the apartment, good people. Lock it up in the room a la poop.)
Jallafall.
Fiskarna är torra.
Tag fram morteln. Lägg i 2 matskedar korianderfrön, 2 matskedar kumminfrön, 1 1/2 matsked havssalt och ganska rikligt med svartpeppar.
Mortla.
Tillsätt två vitlöksklyftor, 3 matskedar olivolja och två nävar bladpersilja.
Mortla samman till nån sorts klägg.
Kleta klägget ovanpå firren så att det täcker helt (ovanpå alltså).
Värm ett par matskedar olivolja i en redigt varm stekpanna.
Lägg i fesken med kletsidan ner och stek i en minut, no more, no less.
Vänd och stek andra sidan (skinnsidan) en minut.
Kör in pannjäveln i ugnen (eller lägg fiskarna i en förvärmd ugnsfast form) och låt den stå där i fem minutter.
Servera med potatismos som du blandat med persilja och lite citron. Alterntivt kör du med pressad potatis.
Servera dessutom sparris som du toppat med hyvlad parmesan och lite skirat smör blandat med citron.
Till detta drack vi en (en? haaaaa ha ha ha) Sauvignon Blanc från Marlborough på Nya Zealand.
Sen däckade jag på soffan.
Etiketter: recept
11 Comments:
tror trots allt att jag,liksom övriga brudsve, är lite lätt kär idig.
Låter löjligt enkelt och gott, ska genast prova? säg för all del till om vi ska börja byta recept via bloggen.
Yay mer recept!! jag = receptjunkie
Sauvignon Blanc från Marlborough - ett av mina två absoluta favoritviner. Det andra är någon obskyr Vermentino jag drack i Italien för några år sen som naturligtvis inte går att få via Systemet och bara produceras i typ 16'000 flaskor om året och vill jag ha en flaska (eller två) till får jag pallra mig ner till den där lilla, lilla vingården i Ligurien och köpa över disk. Och eftersom jag varken är stenrik, vinsnobb eller har en man som innehar de dragen får jag ångra att jag någonsin drack det där vinet och dricka Sauvignon Blanc från Marlborough i stället.
Nu saknar jag det där andra mongot bara för det...
Så länge man inte tar sig en kristusfylla så kan man vara lugn;
http://www.aftonbladet.se/vss/punktse/story/0,2789,960331,00.html
Simma lugnt!
Hörrödu. Mongo kan du va själv. Och ja cod är torsk din retard. Måste jag lära dej ALLTING?
Jallafall. Jallafall. Ett snabbt i alla fall. Som en uppmaning att snabbt skynda vidare.
Det är såna ord jag gillar.
bästa sauvignon blanc från marlborough - grove mill. helt underbart. fanns t o m på systemet ett tag, för ett helt sanslöst pris. bättre att bära hem ett från vingården i ryggsäcken.
marlborough är fan det enda icke-franska acceptabla.
*gurgel slurp*...det där lät som en jävla bra middag, jag är inte alls avundsjuk men överlycklig över att min favoritblogg nu också bjuder på mat-tips...kan det bli bättre
Skicka en kommentar
<< Home