Kolla! En Röv!

onsdag, januari 24, 2007

Silverfisk för fyra

Ah, för att sno ett uttryck från en annan mongo bloggare, jag är magnifikt bakfull idag. Magnifikt. Bakfull. Hade vänner över på middag igår och det blev som det brukar - lite blött.

Nu kommer en liten utläggning om vad jag lagade, [ironi] så ni som endast läser min blogg för mina kvaliteer som den tyste nordiske mannen som snickrar och tittar på tipsextra får lämpligtvis sluta läsa nu så att er bild inte förvanskas av den metrosexuelle matbögen. [/ironi]

Seså.

Alltså, man tager nån sorts vit fisk, jag tog "cod" (torsk? kolja? fan vet). Satsa på 4 filéer på ca 200 gram styck.

Sätt på ugnen på 180 grader.

Lägg upp firrarna på en tallrik och torka dem torra med hushållspapper. (Toapapper går också bra, men bajspapper har man på toaletten. Don't let it roam around the apartment, good people. Lock it up in the room a la poop.)

Jallafall.

Fiskarna är torra.

Tag fram morteln. Lägg i 2 matskedar korianderfrön, 2 matskedar kumminfrön, 1 1/2 matsked havssalt och ganska rikligt med svartpeppar.

Mortla.

Tillsätt två vitlöksklyftor, 3 matskedar olivolja och två nävar bladpersilja.

Mortla samman till nån sorts klägg.

Kleta klägget ovanpå firren så att det täcker helt (ovanpå alltså).

Värm ett par matskedar olivolja i en redigt varm stekpanna.

Lägg i fesken med kletsidan ner och stek i en minut, no more, no less.

Vänd och stek andra sidan (skinnsidan) en minut.

Kör in pannjäveln i ugnen (eller lägg fiskarna i en förvärmd ugnsfast form) och låt den stå där i fem minutter.

Servera med potatismos som du blandat med persilja och lite citron. Alterntivt kör du med pressad potatis.

Servera dessutom sparris som du toppat med hyvlad parmesan och lite skirat smör blandat med citron.

Till detta drack vi en (en? haaaaa ha ha ha) Sauvignon Blanc från Marlborough på Nya Zealand.

Sen däckade jag på soffan.

Etiketter: recept

skrev Silverfisken klockan 10:08

11 Comments:

Anonymous Anonym said...

tror trots allt att jag,liksom övriga brudsve, är lite lätt kär idig.

13:04  
Anonymous Anonym said...

Låter löjligt enkelt och gott, ska genast prova? säg för all del till om vi ska börja byta recept via bloggen.

19:07  
Anonymous Anonym said...

Yay mer recept!! jag = receptjunkie

19:34  
Anonymous Anonym said...

Sauvignon Blanc från Marlborough - ett av mina två absoluta favoritviner. Det andra är någon obskyr Vermentino jag drack i Italien för några år sen som naturligtvis inte går att få via Systemet och bara produceras i typ 16'000 flaskor om året och vill jag ha en flaska (eller två) till får jag pallra mig ner till den där lilla, lilla vingården i Ligurien och köpa över disk. Och eftersom jag varken är stenrik, vinsnobb eller har en man som innehar de dragen får jag ångra att jag någonsin drack det där vinet och dricka Sauvignon Blanc från Marlborough i stället.

19:34  
Blogger eff said...

Nu saknar jag det där andra mongot bara för det...

20:23  
Blogger Admin said...

Så länge man inte tar sig en kristusfylla så kan man vara lugn;
http://www.aftonbladet.se/vss/punktse/story/0,2789,960331,00.html

Simma lugnt!

20:30  
Anonymous Anonym said...

Hörrödu. Mongo kan du va själv. Och ja cod är torsk din retard. Måste jag lära dej ALLTING?

21:20  
Anonymous Anonym said...

Jallafall. Jallafall. Ett snabbt i alla fall. Som en uppmaning att snabbt skynda vidare.

Det är såna ord jag gillar.

22:42  
Anonymous Anonym said...

bästa sauvignon blanc från marlborough - grove mill. helt underbart. fanns t o m på systemet ett tag, för ett helt sanslöst pris. bättre att bära hem ett från vingården i ryggsäcken.

02:02  
Blogger nb said...

marlborough är fan det enda icke-franska acceptabla.

07:22  
Anonymous Anonym said...

*gurgel slurp*...det där lät som en jävla bra middag, jag är inte alls avundsjuk men överlycklig över att min favoritblogg nu också bjuder på mat-tips...kan det bli bättre

06:19  

Skicka en kommentar

<< Home

Om mig

Min bilder
Namn: Silverfisken
Plats: Sydney, Australia

I left Sweden for Australia. This is my life.

Visa hela min profil

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from PixelBoy. Make your own badge here.

Previous Posts

  • bridal gowns
  • 24 S06E04
  • Alltså
  • Skjuter upp
  • Busy bee
  • Kommentarer
  • Trött på att inte dyka
  • Pang, pang.
  • Point taken
  • Min pappa var journalist. Me? Sugen? Not so much.

Powered by Blogger

Bloggtoppen.se BlogRankers.com Listed on BlogShares