Glass
I tidernas begynnelse skrev jag ju här på bloggen att jag skulle bjuda på glass. Alla var bjudna. Ingen kom. Jävla kättare. Därför tänkte jag bjuda på världens enklaste glassrecept. Att det här just nu blev en matblogg får mig att le med hela ansiktet. Jag. Skriva om mat. Sweet lord almighty. Men skit i det. De flesta känner förstås till det här lilla receptet, men jag lägger ut det ändå. Det råkar nämligen vara världens godaste glass. Sure, ni kan skrika Ben&Jerry's så bröstvårtorna står i givakt, men jag vägrar lyssna. Vägrar. Detta är världens enklaste glassrecept. Och godaste. Det är så enkelt att man blir förbannad.
300 g frysta bär
3 dl grädde
en rågad matsked florsocker
Mixa ihop skiten i en matberedare.
Voila. Glass.
Servera med en gång.
Visst, hitta en bättre dessert.
Go ahead.
I dare you.
300 g frysta bär
3 dl grädde
en rågad matsked florsocker
Mixa ihop skiten i en matberedare.
Voila. Glass.
Servera med en gång.
Visst, hitta en bättre dessert.
Go ahead.
I dare you.
12 Comments:
I'll let you know...
lovely. men okej, en bättre dessert: samma skit (men skippa mixern och florsockret) fast med färska, nyplockade bär. jordgubbar & hallon rules my world.
Serverar du den med en gang? Inte fryst? Jag brukar gora den med hjortronsylt.
eftersom bären är frysta kan man ju servera med en gång.... hmm, man kanske skulle prova :)
Jo, man tar frysta bär, och gärna också lite annan skivad frukt, lägger det i en ungsfast form, plockar fram etthundra gram vit choklad och ett rivjärn, gör det som man gör med dom två sista grejerna, över frukten, sätter in "skiten" i ugnen, som förstås redan är varm, bränner på där litegrann medan man plockar fram vaniljglass, och sedan serverar man det bara. Bra va, så enkelt och ändå så lyxigt, så diskbänksbistert men ändå så vackert, så "fruktsallad" a'la' 80-tal och samtidigt så, tidlöst.
Jag har förresten hittat på receptet själv, någon gång tidigt 90-tal, glöm inte var du läste det första gången. Det kommer att bli berömt nämligen.
max måste skämta? gino lär funnits längre än så. men bråka du med italienarna om ursprunget. de är ju grymt ödmjuka just när det gäller mat. lycka till...
Aha - detta gamla recept från hemkunskapen, om jag inte missminner mig föreslog de även där att man kunde byta ut grädden mot någon lättprodukt. Tror att jag genast ska prova att göra blåbärsyoghurtglass, mmm. Tack för tipset/påminnelsen :-)
Tips: Kesella istället för grädden!! Nyttigt och mmmmmm så gott!
Tack för tipset. Jag ska testa både med grädde och kesella.
gjorde glassen precis och var tvungen att berätta det. blev hallon och blåbär från i somras. lite gräddigt men okej!
Skippa grädden och sockret!
Mixa frusna jordgubbar med vanlig naturell lättyoghurt!
Blir lite syrligare, men jättegott!
2 dl vispad grädde
1 äggvita vispad till hårt skum
1 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
tre fjärdedels dl farinsocker
Massor med frysta blåbär och hallon, typ 200 gram av varje.
Jag lovar!
Skicka en kommentar
<< Home