När jag var liten brukade vi gå till bageriet och köpa knäckäpplen (fan, är jag född på 30-talet??). Jag minns precis hur de smakade och hur det hårda yttersta lagret gav vika med ett krasande ljud.
Jag åt faktiskt mitt allra första knäckäpple (men så är jag född på 70-talet också) i somras. Det var ruskigt GOTT!
Det är faktiskt inte så svårt att göra det själv, om affären nu skulle sälja slut på dem! Smält socker och doppa- klart. Jag tycker iofs det är godast att efter sockret doppa äpplet i kokos.
9 Comments:
Jag åt faktiskt mitt allra första knäckäpple (men så är jag född på 70-talet också) i somras. Det var ruskigt GOTT!
Det är faktiskt inte så svårt att göra det själv, om affären nu skulle sälja slut på dem! Smält socker och doppa- klart. Jag tycker iofs det är godast att efter sockret doppa äpplet i kokos.
vad är knäckäpple?
Ta ett vanligt äpple (rött), stick en pinne i ena änden. Doppa äpplet i smält socker och sedan i kokos eller hackade nötter. Låt svalna. Ät och njut!
När jag var i Australien åt jag det en gång. Sen var min tunga och mina läppar illröda i en vecka. Har aldrig vågat äta det sen dess...
När jag bodde i Sydney så fanns det knäckäpplen överallti varje kiosk. Kändes som julafton varje dag på väg till tunnelbanan. Sweet.
Blir inte äpplet mjöligt och lesset?
Mmm de låter gott:)
varför just rött?
Här i Kansas finns fler knäckäpplen än icke-knäckäpplen i fruktdiskarna. Five a day (eller hur många man nu ska äta)!
Skicka en kommentar
<< Home