Bloody Mary
Jag har suttit och funderat på saker att skriva om här. Jobbet är ofantligt segt för närvarande och äter upp mycket av min vakna tid. Cannes är hägringen på horisonten. 10 dagar, sen sitter jag på det där planet västerut igen. Jag har inga problem med att flyga i 24 timmar, så just nu ser jag mest fram emot att komma ombord. Up, up and away. Kanske dricka en Bloody Mary. Jag brukar göra det. På samma sätt som jag brukar bedöma restauranger efter hur de tillagar klassiska efterrätter brukar jag bedöma flygbolagen efter deras Bloody Mary. Jag flög med Lufthansa förra gången och hade ganska höga förväntningar. Inga infriades. Det var inte bara min drink som var kass. Det trodde jag inte om dyskarna. Singapore Airlines är precis så kalas som alla säger och Qantas ligger inte långt efter. Den bästa Bloody Mary jag någonsin fått var nog den på det lokala flyget mellan Bangkok och Kho Samui. Den var så het att mina ögon tårades. Den var faktiskt så het att jag började skratta för mig själv där jag satt i flygstolen mol allena. Läpparna hade domnat bort. Men hellre lite spänst i drinken än det jag fick på Lufthansa.
Vodka.
Und.
Tomatensaft.
Bitte sehr.
Vodka.
Und.
Tomatensaft.
Bitte sehr.
foto: Sighthound
4 Comments:
Lufthansa lär ha de längsta flygvärdinnorna, men gud nåde den som försöker flörta med dem.... *grin* (uppsnappat av en av mina kill-kompisar)
Jaa! Singapore airlines!
De flesta flygbolagen jag flyger med har numera färdigmixade Bloody Mary, på burk. Inte illa alls.
Jag brukar bedöma restauranger och krogar efter deras Bloody Mary och jag tror inte det finns en mer misshandlad drink i krogvärlden. För lite tabasco, för mycket tabasco, för mycket worstershiresås, för lite worstershiresås, för dålig kvalitet på tomatjuicen, ingen nymald svartpeppar osv. Listan kan göras lång. Trots krogarnas ofta simpla försök blandar jag själv den bästa Bloody Maryn.
Skicka en kommentar
<< Home