Kolla! En Röv!

tisdag, juli 04, 2006

O.D. on Sweden

Jag laddar upp för att knarka Sverige när jag kommer tillbaka. Här ska överdoseras. Här ska jävlar i mig ätas svenskt in absurdum. Vi snackar färskpotatis, räkor, havskräftor, gravlax med dillstuvad potatis och annat jag inte kan få tag på här nere. Köttbullar, kalops, dillkött och andra svenska klassiker kan man ju laga själv, men en så enkel sak som räkor (tillagade som hemma) är helt omöjligt att få tag på.

Jag tänker för ett par veckor våga vägra cous cous, pilaffris, pizza, kebab och pitabröd. Frågan är om jag ens tänker äta baguette till räkorna.

Funkar tunnbröd?

Eller skogaholmslimpa?

Fan, jag har blivit nationalromantiker.

Oh, the irony.

skrev Silverfisken klockan 11:29

22 Comments:

Blogger Me said...

Skippa brödet och stoppa i stället räkorna i ett glassrån. Sedan är det bara att tugga på.

12:00  
Anonymous Anonym said...

Jordgubbskräm, filmjölk, messmör, blodpudding, isterband, Prinsesstårta, semlor, limpa, tunnbröd, gräddfil, blåbärssoppa, daim, lösgodis, salt lakrits, 'svensk' pizza (hmmm... jag vet...), oxfile, falukorv!!!, saltgurka, leverpastej, finska pinnar.... usch va jag e hungrig nu! Längtar hem!!!

12:22  
Blogger Simon said...

Falukorv!! Var är min ungsbakade fakukorv?! Kan man få någon stackars slaktare här nere att fixa det?

13:08  
Blogger Caravaggio said...

Lassbos resonemang om att bryta ner ordet för att se det som nåt positivt finns ju även i Seinfeld när jag George på en date talar om för tjejen att han inte tycker att gödsel är så dumt eftersom manure egentligen bara är ma och nure sammansatt.

14:26  
Blogger Chris said...

salt. lakrits. bara det. till skogaholm, dillstuvat och gravlaxat. just do it man.

löve.

14:51  
Blogger Gunilla said...

Västerbottensost och gravlax och hjortronssylt är inget problem att få tag på här i New York. De säljer t o m butikslagade "Swedish meatballs" i mitt snabbköp här i Harlem!
Men är det något som jag verkligen saknar från Sverige är det vaniljyoghurt och mörkt, gott bröd typ GrovGräddat eller ahhhh...Utölimpa. Och "svenska" räkor, ja. Men framför allt vaniljyoghurt.

15:07  
Anonymous Anonym said...

barkis eller snoddas som bröd är mitt tips.

du får dricka imoprtöl hoppas jag annars är din vistelse ganska trist :)

Småland som öl tipsar jag annars.

15:17  
Anonymous Anonym said...

Glöm inte bort lösgodis heller...

16:41  
Anonymous Anonym said...

Du som är från västkusten måste ju åka ut till Käringön och äta vitlöksgratinerade havskräftor på Petterssons Krog. På vägen dit ska man hoppa över ungarna som ligger på mage på bryggan och fiskar krabbor med klädnypor.. Kika ner i de förtöjda båtarna på seglarfamiljerna.. Ducka för bajs från de abnormt stora fiskmåsarna... Åh.

16:46  
Blogger Silverfisken said...

Emilia: Just det besöket är redan inplanerat, faktiskt.

16:53  
Anonymous Anonym said...

Svenska räkor. Eller norska kanske det är nu för tiden. Vad är grejen? Varför är de så mkt godare? Har sökt i ett antal länder i asien och europa utan att hitta något jämförbart.

17:09  
Anonymous Anonym said...

Fatta arga de blir australiensarna nar man forredrar sma skrutt rakor framfor deras tok stora rakor...

jag saknar bostongurka mest. Varmkorv med boston gurka.

17:31  
Anonymous Anonym said...

Oooh Anna du har ratt, "svensk pizza" regerar! saknar den sa!
Annars saknar jag mest korv, falukorv, grillkorv eller allra helst en Kabanoss hos korvgubben pa Nybrogatan vid posten (i Sthlm). Oslagbart!!
Har ar varmkorven gjord av kyckling, den ar sjukligt blek.

17:35  
Anonymous Anonym said...

Polarbröd is the new shit.

19:23  
Blogger clivia said...

Finns det något svenskare än kebab? ;)

19:43  
Anonymous Anonym said...

Har du släkt på kärringön eller?
Det är fint där...

22:07  
Anonymous Anonym said...

Hur fan kan ingen ha skrivit:

"Du menar inte Nationalsocialist då? Hehehe..."

än?

Suckers...

23:02  
Blogger brallan said...

Ett tips är rostat bröd med räkor med lite gravlaxsås.. låter kanske skumt men smakar ljuvligt

23:21  
Anonymous Anonym said...

pyttipanna, falukorv, snabbmakaroner, limpa, prästost, prickig korv, svenka jordgubbar, kanelbullar, jordgubbssaft, oboy, gatuköksmat, svensk service på restaurang (den må svikta ibland men den är aldrig så dålig som här i Tyskland)

Jag hittade bostongurka här! Fantastikst att äta, som att komma hem för ett litet tag.

01:18  
Blogger mikebike said...

oh the irony... hahahahaaaaa!

killen, fan hooka up dig på en färsk snoddas och mula i räkorna med och fan om du inte ska lyssna på evert taubes så länge skutan kan gå på repeat medan du är här.

glöm inte att fläka i dig lite blåmusslor på sjömagainet innan du dricker dig hårt full på kalla öl vid röda sten. Sitta och se solen gå ner och kolla in när raff-helvetena lyser upp som en jävla rymdstation skåla för stenabåten... shit jonas. jag märker att jag blivit göteborsromantiker... damn, undrar om det existerar i positiv bemärkelse... vågar inte spekulera.

06:25  
Blogger Me said...

Klockrent Mike!

16:58  
Anonymous Anonym said...

Kanske det frestar med en glass från GB? Nogger är gott :)

02:39  

Skicka en kommentar

<< Home

Om mig

Min bilder
Namn: Silverfisken
Plats: Sydney, Australia

I left Sweden for Australia. This is my life.

Visa hela min profil

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from PixelBoy. Make your own badge here.

Previous Posts

  • One, thanks.
  • Reklam
  • Hon ger sig inte
  • Jag rear ut min själ
  • Refuserade reklamidéer för TENA
  • Grönblek
  • Wee!
  • Ping Pong After Party
  • James
  • 21-6, 21-6. Lätt. Nu fira.

Powered by Blogger

Bloggtoppen.se BlogRankers.com Listed on BlogShares